Hoogbouwdaken vervangen in bouwteam

Daken, goten en hwa

hoogbouwdaken

Voor groot onderhoud van verschillende flatgebouwen, was Bos binnen het bouwteam verantwoordelijk voor de renovatie van het dak.

De oude grindlaag is verwijderd, de dakbedekking is vernieuwd en afgedekt met nieuw gerecycled ballastgrind. “De aan- en afvoer van het grind was nogal een uitdaging door de enorme hoogte van het gebouw”, vertelt Bos. “Uiteindelijk hebben we de afvoer geregeld met een zuiger, de aanvoer met een kubel die het grind over het dak heeft verspreid.” Vervolgens bracht Bos Dakbedekkingen nieuwe dakranden aan in antracietgrijs, nieuwe toegangsluiken en installeerde permanente valbeveiliging. “We zijn pas gestart in februari, maar gelukkig hebben we het mooiste voorjaar van de eeuw”, vertelt Bos. “We zijn nu al bezig op het derde gebouw. Het tempo zit er dus goed in.”

Een project als deze is Bos op het lijf geschreven. “We zijn vertrouwd met werken in en op een bewoonde omgeving. Onze mensen realiseren zich dat zij werken in het leefdomein van de bewoners. Zij zullen zich dus altijd netjes voorstellen, zorgvuldig omgaan met de eigendommen van de bewoners en vertellen waar zij mee bezig zijn.”