Transformatie monumentaal Ooglijdersgasthuis Utrecht

Installaties gas-water-elektra-sanitair-ventilatie
  • Space
  • Space
  • Space

De transformatie van het voormalig Ooglijdersgasthuis Utrecht naar appartementen is afgerond.

In het monumentale pand uit 1895 heeft BOS voor 38 appartementen het installatiewerk gerealiseerd. Deze appartementen zijn stuk voor stuk unieke pareltjes geworden.

De techniek
Het monumentale pand is bij het voorontwerp 3D digitaal gescand, vervolgens zijn de technische installaties in BIM gemoduleerd en berekend. Deze technische installaties voor water, riolering, verwarming en warmte terugwin (wtw) ventilatie zijn door onze vakmensen geïnstalleerd.

De comfortabele vloerverwarming is op elke verdieping per vertrek regelbaar en aangesloten op de stadsverwarming. Het wtw ventilatiesysteem draagt bij aan een energiezuinig, comfortabel en een gezond binnenklimaat. Het sanitair is per appartement door de bewoners geselecteerd. De badkamers en toiletruimtes zijn als individueel maatwerk geïnstalleerd.

De appartementen
De appartementen hebben een unieke sfeer. Door de monumentale status van het pand en de unieke details, zijn de appartementen voorzien van bijzondere hoeken, extra verdiepingen, prachtige raampartijen en constructies. Hierdoor zijn mooie creatieve technische uitdagingen voorbij gekomen.

Wonen in een rijksmonument
Het “woonklaar” maken van dit rijksmonumentale binnenstedelijke complex was niet makkelijk. Het zekerstellen van de monumentale waarde voor de toekomst was hét uitgangspunt. Daarnaast is hedendaags wooncomfort een belangrijke eis.

Samen met de veiligheidseisen en toegankelijkheid was dit een prachtige puzzel om de indeling van de appartementen vorm te geven. En hierbij de techniek volgens de eisen en voorschriften op het hoogste niveau te installeren en laten functioneren.

Wij zijn trots op het resultaat en wensen de bewoners veel woonplezier.