Label C monumentenwoning

Duurzame energie

Monumentenwoningen naar label C

Bij 30 gemeentelijke monumentenwoningen in Utrecht worden energetische maatregelen uitgevoerd. Deze maatregelen resulteren in een forse verbetering van het energielabel van label E naar C.

Wij hebben de mogelijkheden onderzocht voor energetische verbeteringen, rekening houdend met de monumentale status van de woningen. Tijdens het onderzoek is ook de bestaande problematiek opgepakt, de ventilatie in de monumentale woningen bij de bewoners.

Na intensief overleg met Gemeente Utrecht, is toestemming verleend om de maatregelen uit te voeren in en aan deze monumentenwoningen. Naast het aanbrengen van vloerisolatie en waarnodig te optimaliseren, passen wij ook een ClimaRad 2.0 toe. Hierdoor gaat de ventilatie in de woonkamer én het energielabel van de woningen verbeteren. De Gemeente volgt dit proces op de voet. Door de complexiteit van de monumentale status heeft zij bijvoorbeeld de kleur van de muurroosters bepaald.

climarad fan_Newsletter

 

Landelijke primeur met ClimaRad EPMaX

Dit is tevens het eerste project in Nederland waar de nieuwe intelligente ClimaRad Fan wordt toegepast in  de keuken, badkamer en toilet.

De ClimaRad Fan communiceert draadloos met de ClimaRad 2.0. Zo zal de keukenventilator in de open keuken ervoor zorgen dat de benodigde toevoerlucht via de ClimaRad 2.0 in de woning komt, in plaats van via een toevoerrooster in het kozijn.

climarad 20_Newsletter

Ook is er een aantal monumentale woningen die geen cv-installatie hebben en/of willen. Hier wordt alleen de ClimaRad 2.0 Sensa unit geplaatst om toch de ventilatie en het energielabel te optimaliseren.

Het contact met de bewoners is van groot belang. Op speciale bijeenkomsten zijn zij geïnformeerd en er is nauw overleg met een klankbordgroep. De bewoners zijn zeer enthousiast over het verloop van de werkzaamheden en uiteraard over de maatregelen: het energieverbruik en de ventilatie zal gaan verbeteren.

Nat Duurzame Huizenroute logo_Content

monumentenwoningen